© Commeyne 2021

Privacy

With by plenso
Unieke asurnen, verkrijgbaar bij Uitvaartzorg Commeyne in Roeselare

Asurne geïnspireerd op de natuur als decoratief element in je interieur of in je tuin

Na de crematie van je dierbare overledene de as thuis bewaren hoeft niet meer in een klassieke urn, maar kan vanaf nu stijlvol geïntegreerd worden in je woning of in de tuin. Keramisten Renaat Steurbaut en Ann-Sophie Ververken ontwikkelden een collectie artistieke asurnen waarin je de asresten van je geliefde respectvol kan bewaren, zonder dat dat een ingrijpende invloed heeft op de stijl van je interieur.

Terug naar de natuur

Voor de collectie zochten de kunstenaars connectie met de natuur. Met planten gevonden in het bos of in de tuin worden afdrukken gemaakt in klei. Zo creëren de ontwerpers ambachtelijk gemaakte aardewerkbollen, met een ruwe, open bovenzijde, waarin het urnedeksel verzonken zit. Geen twee urnen zijn hetzelfde. Elke asurn wordt afgeleverd met zijn eigen uniek certificaat. Zo kunnen de urnen echt zeer specifiek gekozen worden, volledig aangepast aan de eigenheid van de overledene.

3 kleuren

De geglazuurde afwerking van de urnes is geïnspireerd op de basiselementen in de natuur. Terra, een urnenreeks in mooie bruintinten, staat voor de aarde waaruit we onze belangrijkste grondstoffen putten en waar we op leven. De zwarte, robuuste Lava-urnes verwijzen naar vuur. De witte Parelmoer asurnes roepen dan weer associaties op van lucht, ongerepte puurheid of eenvoudige verwildering.

Windlichten en rouwvazen

In dezelfde stijl en glazuurafwerking levert het atelier ook bolvormige windlichten, met gaten en scheuren die het kaarslicht prachtig doorlaten. Daarnaast kan je ook kiezen voor rouwvazen van dezelfde makers, waarin je verse of gedroogde bloemen kan zetten. De rouwvaasjes bestaan in verschillende vormen en kleuren.

Interesse in een stukje funeraire kunst ter nagedachtenis van je overleden lieveling? In de UITVAARTWINKEL van Uitvaartzorg Commeyne in Roeselare kan je rustig en weloverwogen je keuze maken uit deze en andere mooie herdenkingsartikelen.

Meer artikels

Uitvaartzorg Commeyne betrekt nieuw rouwcentrum op de Zilverberg

Net geen twee jaar na de start van de bouwwerken nam Uitvaartzorg Commeyne in januari 2021 een...

Atelier Wolk, of hoe letters helpen rouwen

Als je een blijvende herinnering wil aan iemand die gestorven is, zijn de gedenkplaten van...

Coronavirus (update 31/10/2020)

Gezien de maatregelen rondom COVID-19 (het corona-virus) willen wij U graag op de hoogte stellen...

MemorialBoxx, omdat herinneren een vorm van weerzien is

Iedereen die ooit iemand verloren heeft, kent ongetwijfeld het gevoel van diep gemis en de nood...

Het funerarium en de winkel zijn open van 15u tot 18u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Reinigen van graven is mogelijk, vanaf 50 euro, informeer vrijblijvend.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info