© Commeyne 2024

Privacy

With by plenso

Rouwcentrum

Een aandenken, een laatste bezoek of een uitvaartplechtigheid in stijl

Het overlijden van iemand waar je om geeft is één van de meest ingrijpende en intense gebeurtenissen in een mensenleven. Het is een emotionele periode waar je je maar moeilijk op kan voorbereiden. Op zo’n moment moet je op zoek naar ervaren mensen die je van A tot Z helpen bij het regelen van een respectvol afscheid, precies zoals je dierbare het gewenst zou hebben. In het rouwcentrum van Uitvaartzorg Commeyne nemen we rustig de tijd om je te begeleiden in alle stappen van het afscheid nemen.

Funerarium Uitvaartzorg Commeyne - Roeselare
Toog Uitvaartzorg Commeyne
Ingang funerarium Uitvaartzorg Commeyne
Gang funerarium Uitvaartzorg Commeyne
     
     
     

Funerarium

Het gloednieuwe funerarium van Uitvaartzorg Commeyne is door zijn praktische ligging aan de Zilverberg heel vlot bereikbaar. In de dagen voor de begrafenis of crematie kan je hier in alle rust een laatste groet brengen aan je geliefde overledene.

Even in stilte met je familielid of vriend alleen zijn om afscheid te nemen in één van onze acht serene rouwkamers, is voor velen een eerste stap in het emotionele verwerkingsproces.

Tijdens de openingsuren is het funerarium voor iedereen toegankelijk. 

(maandag tot vrijdag van 15u tot 18u en zaterdag van 15u tot 17u)

Aula tot 300 zitplaatsen voor genodigden - Uitvaart Commeyne Roeselare
     
     
     
In de Aula van Uitvaartzorg Commeyne is een vleugelpiano beschikbaar voor muziekopvoeringen
     
Met een gordijn kunnen we bij Uitvaartzorg Commeyne een deel van de aula afsluiten om de uitvaart intiemer te maken wanneer er minder genodigden zijn.
     

Aula

Hoewel nabestaanden af en toe nog kiezen voor een kerkdienst, groeit de nood aan alternatieve afscheidslocaties. Het nieuwe uitvaartcentrum van Uitvaartzorg Commeyne biedt op maat gemaakte oplossingen voor een gepersonaliseerde uitvaart.
Je kan er terecht in één van onze twee smaakvol ingerichte aula's, voorzien van de nieuwste technieken wat betreft projectie en streaming. Aandachtig gekozen uitzichtpunten, veel groen en sfeervolle waterpartijen rond het gebouw zorgen voor intimiteit en rust. De kleine aula heeft 100 zitplaatsen, de grote aula heeft er 200. Bij grote uitvaartdiensten kunnen beide aula's samen gebruikt worden, zodat er 300 zitplaatsen zijn.
Onze voorgangers nemen uitgebreid de tijd om te luisteren naar de familie. We schrijven het levensverhaal van de overledene uit en kunnen de dienst aanvullen met persoonlijke foto’s en zelfgekozen muziek. De ceremonie wordt uiteraard aangepast aan de wensen en de geloofsovertuiging van de overledene. Je kan bij ons dus kiezen voor een gebedsdienst, een katholiek getinte plechtigheid of voor een burgerlijke dienst. In geval van crematie kan je kiezen voor een afscheidsplechtigheid in aanwezigheid van de kist (crematie nadien) of van de urne (crematie voordien).
Er is een ruime parking voor een 60-tal wagens.

Ruim aanbod kisten, kruisjes, ornamenten, urnen in de rouwwinkel van Uitvaartzorg Commeyne
     
     
     
     
Memory boxes voor het ophalen van warme herinneringen aan je overledene
Uitvaartwinkel met sfeervolle herdenkingsartikelen
Asurnen van Element en rouwkaligrafie van Maud Bekaert
     

Winkel

In onze winkel kan je terecht voor een gevarieerd aanbod aan rouwartikelen. Je vindt er niet alleen kisten, maar ook stijlvolle fotokaders, kruisjes, grafornamenten en andere accessoires die je helpen om, thuis of op de begraafplaats, je dierbare te gedenken.

Wij beschikken over een uitgebreid gamma aan asurnen. Enerzijds kan je kiezen uit klassieke urnen, geschikt voor bijzetting in het columbarium, een urnenveld of gewoon om te laten begraven in een graf of grafkelder. Ook als je de as van je geliefde liever thuis wil bewaren, vind je bij ons een ruime selectie aan thuisbewaringsurnen, ashouders en gedenksieraden.

Wij adviseren je graag bij je keuze.

Voorbeelden rouwdrukwerk

Eigen drukkerij voor rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk is een belangrijk onderdeel van een uitvaart. Als een dierbare sterft, wil je alle vrienden en familieleden op de hoogte brengen.

Je kan kiezen uit onze standaardformaten of we kunnen ook een persoonlijk ontwerp uitwerken. Wij hebben in ons archief al heel wat mooie citaten en gedichten waaruit je kan kiezen voor de rouwbrief of het rouwprentje, maar uiteraard kan je ook zelf je eigen teksten aanleveren. We sturen je altijd een proefdruk waarvan je de tekst, de lay-out of de foto eventueel nog kan wijzigen.

Het drukken van rouwbrieven of rouwkaarten gebeurt ter plaatse, al sinds 1998, in onze eigen drukkerij, snel en efficiënt. Daardoor kunnen wij je nog beter van dienst zijn met een last-minute bijdruk of aanpassing.

Urnenkrans met witte tulpen
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Bloemstuk voor om een doodskist

Bloemstukken, legboeketten, urnenkransen

Je geliefde overledene was een uniek mens en krijgt een unieke, persoonlijke uitvaart. De stijl van de bloemstukken voor de groetkamer in het funerarium of voor de uitvaartplechtigheid kan je vrij kiezen, want met bloemen kan je immers eindeloos combineren en variëren. Wij werken met seizoensbloemen. Niet alle bloemen zijn immers op elk moment van het jaar verkrijgbaar.

Op onze uitvaartbloemenwebshop vind je alvast wat mogelijkheden, daar kan je makkelijk en snel je keuze en je budget bepalen.

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info