© Commeyne 2024

Privacy

With by plenso

Bios Urn: herleven als een boom

Heb je er ooit over nagedacht wat er zal gebeuren als je sterft, of wanneer je geliefde er niet meer is? Wat als je daarna opnieuw tot leven zou kunnen komen, opnieuw zou kunnen groeien en bloeien in de natuur, als een dennenboom?

Herinneringsboom

Het planten van een dergelijke herinneringsboom, gevoed door de as van een overledene is perfect mogelijk. Het is een vrij nieuwe vorm van asbestemming waar steeds vaker voor gekozen wordt, want zo’n boom is niet alleen een blijvende herinnering aan de persoon die je liefhad, het is daarnaast ook een prachtige plek om die persoon te herdenken en een zeer mooi gebaar om de overledene op deze manier zijn laatste rustplaats te geven.

Hoe werkt het?

Je doet (een deel van) de crematie-as van de overledene in een handgemaakte, volledig biologisch afbreekbare urne. Die urne kreeg de naam Bios Urn. De urn bestaat uit 2 delen:

  • een houder voor de as van de overledene, vervaardigd uit goudkleurig fijn zand, plantenextracten en plantaardige vezels. De vrij gladde buitenzijde van de ashouder kan je eventueel personaliseren met alcoholstift of met waterverf.
  • een dop met een uitgebalanceerde voedingsbodem van meststoffen en turf, waarin je het meegeleverde dennenzaadje aanbrengt. Daaruit zal je dierbare als boom weer teruggroeien.

De urn wordt geleverd samen met de nodige tuinaarde en meststof. Er wordt ook een gebruiksaanwijzing meegeleverd.

Vervolgens begraaf je de urn op de plaats waar je de boom wil laten bloeien. Gemiddeld worden de urne en de as binnen de 3 tot 6 maanden door de aarde geabsorbeerd. Die duurtijd is afhankelijk van de samenstelling en de vochtigheid van de ondergrond. Daarna ontkiemt het zaadje tot een mooie den, een levensboom, een uniek monument ter nagedachtenis aan je geliefde. Een levende en groeiende herinnering die je kan vastpakken, waar je kan tegenaan leunen, die je elk jaar opnieuw kan zien groeien en veranderen, samen met de seizoenen. Bovendien is de urn ook geschikt om er bijvoorbeeld wilde bloemen op te laten groeien.

Meer artikels

Voordracht Manu Keirse

Elkaar helpen bij verlies en verdriet

Laatste huis

Massief houten mini-urnen, waarbij elke urne een unieke elegantie belichaamt en de diepste zorg...

Wabimento

Laat de bloemen in de natuur en zeg het met een koesterdoos van Wabimento. Een...

ASHES van Fréderique Vanvlasselaer - Porcelain Art Studio

Hedendaagse urnen om verlies een plaats te geven in het dagdagelijkse leven Steeds vaker...

Gftd. jewelry, gepersonaliseerde assieraden

In moeilijke momenten en in tijden van gemis, kan een kleine tastbare herinnering troost...

Voordracht Manu Keirse - dinsdag 7 mei 2024 - inschrijven vanaf nu!

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info