© Commeyne 2021

Privacy

With by plenso

Bios Urn: herleven als een boom

Heb je er ooit over nagedacht wat er zal gebeuren als je sterft, of wanneer je geliefde er niet meer is? Wat als je daarna opnieuw tot leven zou kunnen komen, opnieuw zou kunnen groeien en bloeien in de natuur, als een dennenboom?

Herinneringsboom

Het planten van een dergelijke herinneringsboom, gevoed door de as van een overledene is perfect mogelijk. Het is een vrij nieuwe vorm van asbestemming waar steeds vaker voor gekozen wordt, want zo’n boom is niet alleen een blijvende herinnering aan de persoon die je liefhad, het is daarnaast ook een prachtige plek om die persoon te herdenken en een zeer mooi gebaar om de overledene op deze manier zijn laatste rustplaats te geven.

Hoe werkt het?

Je doet (een deel van) de crematie-as van de overledene in een handgemaakte, volledig biologisch afbreekbare urne. Die urne kreeg de naam Bios Urn. De urn bestaat uit 2 delen:

  • een houder voor de as van de overledene, vervaardigd uit goudkleurig fijn zand, plantenextracten en plantaardige vezels. De vrij gladde buitenzijde van de ashouder kan je eventueel personaliseren met alcoholstift of met waterverf.
  • een dop met een uitgebalanceerde voedingsbodem van meststoffen en turf, waarin je het meegeleverde dennenzaadje aanbrengt. Daaruit zal je dierbare als boom weer teruggroeien.

De urn wordt geleverd samen met de nodige tuinaarde en meststof. Er wordt ook een gebruiksaanwijzing meegeleverd.

Vervolgens begraaf je de urn op de plaats waar je de boom wil laten bloeien. Gemiddeld worden de urne en de as binnen de 3 tot 6 maanden door de aarde geabsorbeerd. Die duurtijd is afhankelijk van de samenstelling en de vochtigheid van de ondergrond. Daarna ontkiemt het zaadje tot een mooie den, een levensboom, een uniek monument ter nagedachtenis aan je geliefde. Een levende en groeiende herinnering die je kan vastpakken, waar je kan tegenaan leunen, die je elk jaar opnieuw kan zien groeien en veranderen, samen met de seizoenen. Bovendien is de urn ook geschikt om er bijvoorbeeld wilde bloemen op te laten groeien.

Meer artikels

Hulp bij rouw

Afscheid nemen en het daaraan gekoppelde verdriet maken deel uit van het leven. We krijgen er...

Unieke uitvaartlocaties

Iedere mens is uniek, heeft een eigen karakter, eigen voorliefdes en dingen die hij niet leuk...

Je laatste meubel? Een ambachtelijk gemaakte kist

Vele mensen staan er liever niet bij stil, maar als iemand overlijdt, heb je een kist nodig, ook...

Het funerarium en de winkel zijn open van 15u tot 18u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Reinigen van graven is mogelijk, vanaf 50 euro, informeer vrijblijvend.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info