© Commeyne 2024

Privacy

With by plenso

Laatste huis

Massief houten mini-urnen, waarbij elke urne een unieke elegantie belichaamt en de diepste zorg voor uw dierbaren symboliseert.
'Because they urn the best' is meer dan een slogan; het is onze overtuiging dat uw geliefden niets minder verdienen dan het allerbeste in herinnering.

Toen de oma van architecte Bleyenberg Sofie eerder dit jaar overleed, kreeg ze, zoals zoveel nabestaanden, een kokertje gevuld met as mee naar huis. Tot haar verbazing bleek het aanbod van de door de begrafenisondernemer voorgestelde ‘mini-urnen’ erg pover. Haar zoektocht naar mooie, moderne alternatieven leverde ook niets op en wat meer is: bij rondvraag in haar vriendenkring bleken veel mensen tegen hetzelfde probleem aan te lopen, waardoor velen de kokertjes met as – puur door gebrek aan een moderne mini-urne – gewoon al jarenlang thuis ergens verstopt in een kast of schuif hebben liggen.

Sofie, die al bijna twee decennia lang huizen ontwerpt, ging aan de slag om overledenen alsnog een passend ‘laatste huis’ thuis bij hun dierbaren te kunnen bezorgen.
Ze sloeg de handen in elkaar met Jonas en Lana – erkend ambachtsman in de houtbewerking en beide achtergrond als bio-ingenieur — om de door haar ontworpen 3D modellen tot leven te brengen.
Samen bekeken ze de houtsoorten, de kleur, de verhoudingen,… tot er verschillende prototypes ontstonden.

Omdat ze beiden heel erg achter het idee stonden besloten ze om samen 'LAATSTE HUIS' op te richten.
Zo krijgt niet enkel de oma van Sofie een mooi, laatste huis, maar kan elke overledene een mooi en zichtbaar laatste huis verdienen bij zijn of haar dierbaren.

Met 'LAATSTE HUIS' bieden zij een aanbod van handgemaakte, massief houten mini-urnen, met mogelijkheid tot een bijpassend plankje waar een foto, kaarsje of bloemetje in past en alles een mooi geheel vormt.
Hoe een moeilijke gebeurtenis in het leven toch een mooie wending kan krijgen…

Meer artikels

Wabimento

Laat de bloemen in de natuur en zeg het met een koesterdoos van Wabimento. Een...

ASHES van Fréderique Vanvlasselaer - Porcelain Art Studio

Hedendaagse urnen om verlies een plaats te geven in het dagdagelijkse leven Steeds vaker...

Gftd. jewelry, gepersonaliseerde assieraden

In moeilijke momenten en in tijden van gemis, kan een kleine tastbare herinnering troost...

Troostende handen

Alle medewerkers van Uitvaartzorg Commeyne zetten zich in om families in tijden van rouw...

Over bloemen die niet verwelken en kaarsen die niet doven

’t is weer die tijd van het jaar: herfstblaadjes regenen als veel te grote tranen uit een...

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info