© Commeyne 2021

Privacy

With by plenso

Atelier Wolk, of hoe letters helpen rouwen

Als je een blijvende herinnering wil aan iemand die gestorven is, zijn de gedenkplaten van Atelier Wolk misschien een originele optie.

Atelier Wolk is een concept van toonaangevend kalligrafiste, ontwerpster en letterbeeldhouwster Maud Bekaert. Al meer dan 20 jaar is deze kunstenares volledig in de ban van letters. Als geen ander beheerst ze de technieken om haar zelf ontworpen handgemaakte letters met hamer en beitel te vereeuwigen in natuursteen. Op die manier ontwerpt ze al vele jaren sobere, tijdloze graf- en columbariumstenen.

Nieuwe trend

Maud is voortdurend op zoek naar nieuwe, vooruitstrevende technieken en middelen om woorden en zinnen onsterfelijk te maken. Ze experimenteert onder andere met laser- of waterjetstralen op beton of in cortenstaal of gepoederlakt inox, maar ook met met 3D-printing. En daarmee speelt ze in op een nieuwe trend binnen de funeraire kunst: prachtig vormgegeven gedenkplaten en rouwgeschenken die je in de WINKEL van Uitvaartzorg Commeyne kan komen bekijken en meteen makkelijk meenemen, zelfs.

Troostend geschenk

We stellen immers vast dat er steeds meer behoefte is aan dit type rouwgeschenken. Regelmatig krijgen we collega’s, vrienden, familieleden of klasgenoten van een overledene over de vloer die bij de begrafenis een troostende tekst willen schenken aan de nabestaanden. De gestileerde rouwteksten van Atelier Wolk kunnen bij een opbaring in de begroetingskamer van de overledene gezet worden, kunnen tijdens de uitvaartplechtigheid sierlijk naast de foto van een betreurd familielid staan en bieden extra steun en verbondenheid wanneer je in de dagen na de begrafenis of crematie de laatste rustplaats bezoekt.

Herdenkingsmoment

De rouwtekstplaten zijn ook uitermate geschikt voor een bijzonder herdenkingsmoment. Waarom niet bij de verjaardag van je overleden kind of ouder een gedenkplaatje of het graf zetten, in plaats van of in combinatie met een mooi bloemstuk, bijvoorbeeld. Of geef de herinneringstekst thuis een plekje. Je overleden schat is zo voor altijd dichtbij, voor altijd in je hart…

Als de rouwletters van Atelier Wolk je bevallen, kom dan even langs in onze ROUWWINKEL in de Meensesteenweg 380 in Roeselare.

Meer artikels

Openbedrijvendag: wij doen mee !

Wilde je altijd al eens zien hoe het er in ons nieuwe uitvaartcentrum aan toe gaat?  Dan kan...

Vanaf 1 oktober 2021 uitvaarten net als voorheen

Vanaf 1 oktober versoepelt de overheid weer heel wat maatregelen. In onze sector blijft enkel de...

Eindelijk een plekje om je Corona-overledene te gedenken

Heel veel mensen moesten het voorbije jaar afscheid nemen van een dierbare, in bijzonder...

Afscheid op jouw maat

Je dierbare eren in een afscheidsplechtigheid is een uniek gegeven. Je kan het niet opnieuw...

Mooie begraafplaatsen: je as begraven in de volle natuur kan in het urnenbos van Oekene

Het fenomeen van natuurbegraven is ontstaan in Engeland. Ergens begin jaren ’90 opperde Ken...

Het funerarium en de winkel zijn open van 15u tot 18u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Reinigen van graven is mogelijk, vanaf 50 euro, informeer vrijblijvend.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info