© Commeyne 2023

Privacy

With by plenso

Atelier Wolk, of hoe letters helpen rouwen

Als je een blijvende herinnering wil aan iemand die gestorven is, zijn de gedenkplaten van Atelier Wolk misschien een originele optie.

Atelier Wolk is een concept van toonaangevend kalligrafiste, ontwerpster en letterbeeldhouwster Maud Bekaert. Al meer dan 20 jaar is deze kunstenares volledig in de ban van letters. Als geen ander beheerst ze de technieken om haar zelf ontworpen handgemaakte letters met hamer en beitel te vereeuwigen in natuursteen. Op die manier ontwerpt ze al vele jaren sobere, tijdloze graf- en columbariumstenen.

Nieuwe trend

Maud is voortdurend op zoek naar nieuwe, vooruitstrevende technieken en middelen om woorden en zinnen onsterfelijk te maken. Ze experimenteert onder andere met laser- of waterjetstralen op beton of in cortenstaal of gepoederlakt inox, maar ook met met 3D-printing. En daarmee speelt ze in op een nieuwe trend binnen de funeraire kunst: prachtig vormgegeven gedenkplaten en rouwgeschenken die je in de WINKEL van Uitvaartzorg Commeyne kan komen bekijken en meteen makkelijk meenemen, zelfs.

Troostend geschenk

We stellen immers vast dat er steeds meer behoefte is aan dit type rouwgeschenken. Regelmatig krijgen we collega’s, vrienden, familieleden of klasgenoten van een overledene over de vloer die bij de begrafenis een troostende tekst willen schenken aan de nabestaanden. De gestileerde rouwteksten van Atelier Wolk kunnen bij een opbaring in de begroetingskamer van de overledene gezet worden, kunnen tijdens de uitvaartplechtigheid sierlijk naast de foto van een betreurd familielid staan en bieden extra steun en verbondenheid wanneer je in de dagen na de begrafenis of crematie de laatste rustplaats bezoekt.

Herdenkingsmoment

De rouwtekstplaten zijn ook uitermate geschikt voor een bijzonder herdenkingsmoment. Waarom niet bij de verjaardag van je overleden kind of ouder een gedenkplaatje of het graf zetten, in plaats van of in combinatie met een mooi bloemstuk, bijvoorbeeld. Of geef de herinneringstekst thuis een plekje. Je overleden schat is zo voor altijd dichtbij, voor altijd in je hart…

Als de rouwletters van Atelier Wolk je bevallen, kom dan even langs in onze ROUWWINKEL in de Meensesteenweg 380 in Roeselare.

Meer artikels

Troostende handen

Alle medewerkers van Uitvaartzorg Commeyne zetten zich in om families in tijden van rouw...
Over bloemen die niet verwelken en kaarsen die niet doven 44

Over bloemen die niet verwelken en kaarsen die niet doven

’t is weer die tijd van het jaar: herfstblaadjes regenen als veel te grote tranen uit een...

Mee met de nieuwste trends in uitvaartartikelen

Bij Uitvaartzorg Commeyne staan wij erop onze klanten elke dag opnieuw de beste, mooiste en...

Uitvaartzorg Commeyne nipt geen beste nieuwbouw 2021 tijdens Roeselare Awards

Al 20 jaar lang monitort het comité Roeselare Awards onder andere de meest in het oog...

Zelf een attest van erfopvolging aanvragen, hoe doe ik dat?

Na een overlijden wordt de bankrekening van de overledene geblokkeerd, tot de bank kan nagaan...

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info