© Commeyne 2024

Privacy

With by plenso

De herinneringscirkel van Uitvaartzorg Commeyne

Nieuwe uitvaarttraditie met de lente als inspiratie

Het voorjaar, met het ontluiken van geurige bloesems, is in de loop van de geschiedenis al voor velen een inspiratiebron geweest. Ook voor de zaakvoerders van Uitvaartzorg Commeyne leek de lente het uitgelezen seizoen om, kort na de opening van hun nieuw uitvaartcentrum op de Zilverberg in Roeselare, nieuwe tradities te laten ontspruiten. Tine en Adelbrecht startten daarom onlangs met een origineel uitvaartritueel. Vanaf nu wordt iedere overledene waarvoor de familie Commeyne het afscheid verzorgt in hun gloednieuwe aula, geëerd met een ambachtelijk gemaakt kunstwerkje dat tijdens de uitvaartplechtigheid aan de nabestaanden geschonken wordt: de herinneringscirkel.

Een cirkel van liefde herinnert aan de overledene

Het werd een frisse en hedendaags creatie, een cirkel in wit gepoederlakt metaal met het opschrift “de liefde blijft”. Het stijlvolle plaatje werd ontworpen door letterbeeldhouwster en kalligrafiste Maud Bekaert, die bewust koos voor een rond ontwerp. De cirkel als vorm is immers oneindig, iets dat nooit stopt, net zoals de liefde voor hen van wie we houden maar die we na hun dood moeten missen. De kleur wit wordt geassocieerd met licht en symboliseert de hoop op een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in het verhaal van ons leven, zonder de geliefde die we net hebben begraven, maar in blijvende herinnering aan die persoon.

Hulp bij rouwverwerking

Het gegeven van de cirkel wordt trouwens mooi geïntegreerd in de afscheidsceremonie en gelinkt aan het unieke levensverhaal van iedere overledene. Na de aulaplechtigheid worden de naasten van de overledene bovendien uitgenodigd om de herinneringscirkel in één van de bomen in de binnentuin bij de aula te hangen. Dat zorgt voor een intiem en sfeervol moment, dat helpt bij de rouwverwerking van de nabestaanden. Het project loopt pas sinds enkele weken, maar we merken nu al dat nabestaanden troost en steun vinden in een dergelijke fysieke herinnering aan hun dierbare.

Rouwgedicht over blijvende liefde

Tot de novemberperiode blijft de cirkel hangen in de binnentuin van Uitvaartzorg Commeyne, tot het moment waarop de familie hem komt ophalen om hem thuis een plaatsje te geven en verder te koesteren. Dan wordt hij afgeleverd in een stijlvol hoesje, dat ook een speciaal geschreven rouwgedicht bevat, geschreven door Peter Verhelst, gelauwerd auteur van poëzie, romans, novelles, theaterteksten, scripts, en boeken voor jonge lezers, die regelmatig met Maud Bekaert samenwerkt.

Meer artikels

Voordracht Manu Keirse

Elkaar helpen bij verlies en verdriet

Laatste huis

Massief houten mini-urnen, waarbij elke urne een unieke elegantie belichaamt en de diepste zorg...

Wabimento

Laat de bloemen in de natuur en zeg het met een koesterdoos van Wabimento. Een...

ASHES van Fréderique Vanvlasselaer - Porcelain Art Studio

Hedendaagse urnen om verlies een plaats te geven in het dagdagelijkse leven Steeds vaker...

Gftd. jewelry, gepersonaliseerde assieraden

In moeilijke momenten en in tijden van gemis, kan een kleine tastbare herinnering troost...

Voordracht Manu Keirse - dinsdag 7 mei 2024 - inschrijven vanaf nu!

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info