© Commeyne 2024

Privacy

With by plenso

Mee met de nieuwste trends in uitvaartartikelen

Bij Uitvaartzorg Commeyne staan wij erop onze klanten elke dag opnieuw de beste, mooiste en meest unieke vormen van troost aan te bieden. We volgen de allernieuwste trends in uitvaartartikelen dus uiteraard op de voet. Daarom gingen we eind vorige maand even de sfeer opsnuiven op de tweejaarlijkse uitvaartvakbeurs in Gorinchem. En daar ontdekten we heel wat uitzonderlijke dingen die we vanaf nu opnemen in onze bijzondere collectie.

Je geliefde hou je dichtbij

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om in de knusse warmte van hun eigen woonkamer een plekje te voorzien voor de as van hun dierbare overledene. Dat is duidelijk een trend die zich blijkt door te zetten. En als je thuis een herdenkingsplekje voor je geliefde creëert, dan wil je natuurlijk dat het niet alleen oprecht, persoonlijk en intiem is, maar ook dat het past binnen de stijl van je interieur.

M AAH-thuisbewaarurnen, even puur als Moeder Aarde

De zeer sobere eigentijdse urnen van M AAH, een Antwerps label, sluiten daar perfect bij aan. Zij stellen enkel urnen voor met ongekunstelde vormen, volledig artisanaal vervaardigd door gepassioneerde vaklui. Hun inspiratie halen Murielle en Marie, de oprichtsters van het bedrijf, uit wat zij “de pure maar essentiële leegte tussen dingen” noemen, “de witruimte tussen woorden, de stilte voor de aanzet van een muziekstuk, de negatieve ruimte op foto’s”. Hun ontwerpen zijn traag, zuiver en eerlijk en resulteren in urnen die gemaakt zijn om te koesteren en om een leven lang mee te gaan. Voor de uitvoering van hun ontwerpen, stuk voor stuk geïnspireerd door de onlosmakelijke verbondenheid tussen mens en natuur, rekenen zij op ambachtslieden en kleinschalige ateliers van overal ter wereld. Alle ceramische urnen van M AAH zijn door handen geboetseerd, met enkel organische grondstoffen als basis. Het kleurenpalet beperkt zich tot neutrale aardetinten en natuurlijke texturen. Een duidelijkere link naar het vergankelijke van ons bestaan, is dus moeilijk te vinden.

Een blijvend alternatief voor uitvaartbloemen

Mensen die de urne van hun overledene thuis bewaren, worden vaak geconfronteerd met de overdaad aan verse bloemen die ze mee naar huis moeten nemen. Een bloemetje kan troosten maar een woning die uitpuilt van boeketten die veel te snel verwelken zorgt soms ook voor bijkomend verdriet. Durf daarom te kiezen voor een alternatief rouwgeschenk, dat blijvend vertroosting kan bieden.

WABIMENTO, een doos die hartzeer verzacht

De handgemaakte troost-artikelen van Wabimento zijn net als mensen zelf: absoluut uniek, elk met zijn eigen perfecte imperfecties. Hun creaties zijn immers geboren uit de samensmelting van twee basisfilosofieën: de Wabi-Sabi-levenshouding, die staat voor leven in het nu door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid, en Memento, het belang van herinneringen. Door die ideeën te vervlechten, eren ze de vergankelijkheid en vieren ze afscheid in schoonheid. Hun exclusieve herinneringsdozen zijn het ideale troostgeschenk voor wie afstand moet doen van iemand die eigenlijk onmisbaar is. Elke doos, met veel liefde in België gemaakt, bevat symbolisch waardevolle componenten die er speciaal op geënt zijn om de rouwende in moeilijke momenten extra kracht brengen. De linnen doos zelf leent zich perfect voor het bewaren van de condoleancekaartjes of voor het koesteren van dieppersoonlijke herinneringen. De inhoud varieert, afhankelijk van het budget dat je wenst te besteden: een koffiekopje, een muurvaasje met passend droogboeket, een linnen zakdoek in een etuitje, koesterplaatjes, een kaart die moed brengt of een kaarsje.

Meer artikels

Laatste huis

Massief houten mini-urnen, waarbij elke urne een unieke elegantie belichaamt en de diepste zorg...

Wabimento

Laat de bloemen in de natuur en zeg het met een koesterdoos van Wabimento. Een...

ASHES van Fréderique Vanvlasselaer - Porcelain Art Studio

Hedendaagse urnen om verlies een plaats te geven in het dagdagelijkse leven Steeds vaker...

Gftd. jewelry, gepersonaliseerde assieraden

In moeilijke momenten en in tijden van gemis, kan een kleine tastbare herinnering troost...

Troostende handen

Alle medewerkers van Uitvaartzorg Commeyne zetten zich in om families in tijden van rouw...

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info