© Commeyne 2024

Privacy

With by plenso

MemorialBoxx, omdat herinneren een vorm van weerzien is

Iedereen die ooit iemand verloren heeft, kent ongetwijfeld het gevoel van diep gemis en de nood aan mooie herinneringen. Bij Uitvaartzorg Commeyne weten we dat het verdriet om een gestorven geliefde soms tergend langzaam slijt. Maar we weten ook dat herinneringen ophalen aan en samen praten over je overleden dierbare helpt tegen intense bedroefdheid.

Goede hulp bij rouwverwerking

Als uitvaartondernemers willen we je graag bijstaan in je proces van rouwverwerking. Daarom namen we contact op met Gilles Wynant, de bezieler van de MemorialBoxx. Hij verloor zelf zijn broer bij een auto-ongeluk. Sindsdien is het levendig houden van herinneringen voor hem een levensmissie geworden. Hij ontdekte immers hoeveel deugd het kan doen om waardevolle souvenirs van een gestorven geliefde te verzamelen, op te bergen en af en toe boven te halen. Zijn concept MemorialBoxx is een collectie stijlvolle herdenkingsdozen waarin je mooie foto’s, brieven of andere aandenkens van en met je afgestorvene kan bewaren.

Doos vol emoties

De stijlvolle herinneringsdozen zijn een handig instrument om verdriet een plaats te geven. Ze helpen je om na een soms pijnlijk afscheid vooral de leuke dingen uit het leven van een gestorven vriend of familielid te onthouden en te koesteren. Het verhaal van een leven hoeft immers niet te stoppen bij iemands dood, maar kan nog generaties lang voortbestaan.

Volledig jouw stijl

De Memorialboxx is een dynamisch gegeven dat helpt bij verdriet, maar daarnaast ook een elegante aanwinst voor uw interieur. De memorialkistjes, afgeleverd in een katoenen beschermingshoesje, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Stuk voor stuk zijn ze gemaakt uit kwaliteitsvolle materialen en hoogwaardig afgewerkt. Of je nu kiest voor een lage vierkante MemorialBoxx of voor een hoog rechthoekig model, de bodem is altijd uitgevoerd in zwart vilt. Je kan opteren voor een doos met een smaakvolle zwarte vernisafwerking, voor naturelle houtlook of voor een luxe-uitvoering in exclusieve houtsoorten zoals zebrano en Amerikaanse notelaar. Elke doos wordt gepersonaliseerd met de naam en de geboorte- en sterfdatum van de overledene. Voor de gravure krijg je de keuze uit twee lettertypes, modern of klassiek.

Persoonlijk herdenkingshoekje

Naast de herdenkingsdoos zelf zijn een aantal bijpassende accessoires beschikbaar, zoals een mat zwarte, mat witte of mat chroom metalen foto- of ashouder. Als je ook je 10 leukste foto’s aanlevert, worden die op hard papier in A6-formaat ingeframed in de doos. Zo kan je regelmatig de foto’s in de houder wisselen en komen verschillende verhalen op de voorgrond. Tenslotte kan een tweedelige set theelichthouders worden toegevoegd, mooi ontworpen in de vorm van tranen, waarmee je op verschillende manieren uiting kan geven aan je rouwgevoelens. De traan belichaamt intens verdriet, maar symboliseert eveneens het yin & yang principe. Wanneer je de twee punten van de tranen tegen elkaar zet, vorm je het oneindigheidssymbool om te verwijzen naar eeuwige verbondenheid. Het persoonlijke herdenkingshoekje dat je op die manier creëert is een waardig alternatief voor een bezoekje aan de begraafplaats.

Heb je nog vragen over de Memorialboxx? Je bent van harte welkom in ons ROUWCENTRUM in Roeselare.

Meer artikels

Laatste huis

Massief houten mini-urnen, waarbij elke urne een unieke elegantie belichaamt en de diepste zorg...

Wabimento

Laat de bloemen in de natuur en zeg het met een koesterdoos van Wabimento. Een...

ASHES van Fréderique Vanvlasselaer - Porcelain Art Studio

Hedendaagse urnen om verlies een plaats te geven in het dagdagelijkse leven Steeds vaker...

Gftd. jewelry, gepersonaliseerde assieraden

In moeilijke momenten en in tijden van gemis, kan een kleine tastbare herinnering troost...

Troostende handen

Alle medewerkers van Uitvaartzorg Commeyne zetten zich in om families in tijden van rouw...

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info