© Commeyne 2023

Privacy

With by plenso
Nu 10 dagen rouwverlof bij overlijden partner of kind 37

Nu 10 dagen rouwverlof bij overlijden partner of kind

Tot voor kort had ook wie een partner of zijn kind verloor nauwelijks recht op tijd om te rouwen. Een nieuwe wet paste dat aan. Sedert eind juli 2021 hebben werknemers voortaan recht op 10 dagen rouwverlof bij overlijden van een echtgenoot/echtgenote of samenwonende partner of een kind van zichzelf of van zijn/haar partner.

De eerste 3 dagen van dat verlof dient de werknemer op te nemen in de periode die begint met de dag van het overlijden en eindigt de dag van de begrafenis. De overige 7 dagen mag de werknemer vrij opnemen binnen het jaar na het overlijden.

Werknemers hebben daarnaast ook recht op 10 dagen verlof bij overlijden van een pleegkind waarvan de werknemer of zijn echtgenoot/echtgenote of samenwonende partner pleegouder is of was in het kader van langdurige pleegzorg. Dit rouwverlof is op te nemen tijdens of na de periode van langdurige pleegzorg volgens dezelfde modaliteiten als het rouwverlof bij overlijden van de echtgenoot, samenwonende partner of kind.

Daarnaast kan je ook 3 dagen verlof aanvragen bij overlijden van een pleegouder van de werknemer in het kader van langdurige pleegzorg op het moment van overlijden, op te nemen tijdens de periode die begint met de dag van het overlijden en eindigt de dag van de begrafenis. Als pleegouder in het kader van kortdurende pleegzorg op het moment van het overlijden, mag je maar 1 dagje vrijaf nemen, enkel om naar de begrafenis te gaan.

Voor meer informatie in verband met de door de wet van 27 juni 2021 gewijzigde regelgeving, verwijzen we naar het overzicht dat wordt gegeven van de situaties waarin er een recht is op klein verlet.

Meer artikels

Laatste huis

Massief houten mini-urnen, waarbij elke urne een unieke elegantie belichaamt en de diepste zorg...

Wabimento

Laat de bloemen in de natuur en zeg het met een koesterdoos van Wabimento. Een...

ASHES van Fréderique Vanvlasselaer - Porcelain Art Studio

Hedendaagse urnen om verlies een plaats te geven in het dagdagelijkse leven Steeds vaker...

Gftd. jewelry, gepersonaliseerde assieraden

In moeilijke momenten en in tijden van gemis, kan een kleine tastbare herinnering troost...

Troostende handen

Alle medewerkers van Uitvaartzorg Commeyne zetten zich in om families in tijden van rouw...

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info