© Commeyne 2022

Privacy

With by plenso
Nu 10 dagen rouwverlof bij overlijden partner of kind 37

Nu 10 dagen rouwverlof bij overlijden partner of kind

Tot voor kort had ook wie een partner of zijn kind verloor nauwelijks recht op tijd om te rouwen. Een nieuwe wet paste dat aan. Sedert eind juli 2021 hebben werknemers voortaan recht op 10 dagen rouwverlof bij overlijden van een echtgenoot/echtgenote of samenwonende partner of een kind van zichzelf of van zijn/haar partner.

De eerste 3 dagen van dat verlof dient de werknemer op te nemen in de periode die begint met de dag van het overlijden en eindigt de dag van de begrafenis. De overige 7 dagen mag de werknemer vrij opnemen binnen het jaar na het overlijden.

Werknemers hebben daarnaast ook recht op 10 dagen verlof bij overlijden van een pleegkind waarvan de werknemer of zijn echtgenoot/echtgenote of samenwonende partner pleegouder is of was in het kader van langdurige pleegzorg. Dit rouwverlof is op te nemen tijdens of na de periode van langdurige pleegzorg volgens dezelfde modaliteiten als het rouwverlof bij overlijden van de echtgenoot, samenwonende partner of kind.

Daarnaast kan je ook 3 dagen verlof aanvragen bij overlijden van een pleegouder van de werknemer in het kader van langdurige pleegzorg op het moment van overlijden, op te nemen tijdens de periode die begint met de dag van het overlijden en eindigt de dag van de begrafenis. Als pleegouder in het kader van kortdurende pleegzorg op het moment van het overlijden, mag je maar 1 dagje vrijaf nemen, enkel om naar de begrafenis te gaan.

Voor meer informatie in verband met de door de wet van 27 juni 2021 gewijzigde regelgeving, verwijzen we naar het overzicht dat wordt gegeven van de situaties waarin er een recht is op klein verlet.

Meer artikels

Over bloemen die niet verwelken en kaarsen die niet doven 44

Over bloemen die niet verwelken en kaarsen die niet doven

’t is weer die tijd van het jaar: herfstblaadjes regenen als veel te grote tranen uit een...

Mee met de nieuwste trends in uitvaartartikelen

Bij Uitvaartzorg Commeyne staan wij erop onze klanten elke dag opnieuw de beste, mooiste en...

Uitvaartzorg Commeyne nipt geen beste nieuwbouw 2021 tijdens Roeselare Awards

Al 20 jaar lang monitort het comité Roeselare Awards onder andere de meest in het oog...

Zelf een attest van erfopvolging aanvragen, hoe doe ik dat?

Na een overlijden wordt de bankrekening van de overledene geblokkeerd, tot de bank kan nagaan...

Een gift in plaats van bloemen bij de uitvaart

Omdat zowat 75 percent van de overledenen vandaag de dag gecremeerd wordt, krijgen heel wat...

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info