© Commeyne 2024

Privacy

With by plenso

Over bloemen die niet verwelken en kaarsen die niet doven

’t is weer die tijd van het jaar: herfstblaadjes regenen als veel te grote tranen uit een overwegend grijze hemel. Het wordt kouder, donkerder… 1 november nadert dus onmiskenbaar met rasse schreden en doet ons mijmeren over dood en afscheid.

Het is dan ook de periode dat velen langs gaan op het kerkhof. Een traditie die al heel lang meegaat en nog steeds deugd kan doen. Zo’n bezoek aan de laatste rustplaats van de overledene helpt je immers om te rouwen, om het verdriet en gemis voor wie enkel nog in je hart voortleeft een plaats te geven.

Maar als je daar dan bij het graf van je dierbare staat, dan wil je een natuurlijk ook je liefde laten blijken. Je wil bloemetje neerleggen, misschien … maar door de nachtelijke kou vergaan bloemen in geen tijd tot een troosteloos geheel dat zeker geen toonbeeld is van waardering. Jammer van het geld dat je eraan hebt uitgegeven. Misschien kies je dus beter voor een boeket dat niet verwelkt. Bij Uitvaartzorg Commeyne kunnen we je daarbij helpen. In de winkel kan je kiezen uit een uitgebreide collectie prachtige zijden bloemstukken, die weer en wind doorstaan.

Of steek je liever een kaarsje aan voor de overledene? Uiteraard waait een vlammetje al na vijf minuten uit en wordt ze onverbiddelijk gedoofd door regenvlagen, … Tenzij je kiest voor één van onze jaarkaarsjes. Die werken op een batterij en doven pas na een heel jaar uit. Ideaal dus als je blijvend licht en troost wil brengen in donkere dagen. En als je zo’n kaars in een mooi lantaarntje plaatst, merk je amper het verschil met een echte.

Meer artikels

Voordracht Manu Keirse

Elkaar helpen bij verlies en verdriet

Laatste huis

Massief houten mini-urnen, waarbij elke urne een unieke elegantie belichaamt en de diepste zorg...

Wabimento

Laat de bloemen in de natuur en zeg het met een koesterdoos van Wabimento. Een...

ASHES van Fréderique Vanvlasselaer - Porcelain Art Studio

Hedendaagse urnen om verlies een plaats te geven in het dagdagelijkse leven Steeds vaker...

Gftd. jewelry, gepersonaliseerde assieraden

In moeilijke momenten en in tijden van gemis, kan een kleine tastbare herinnering troost...

Voordracht Manu Keirse - dinsdag 7 mei 2024 - inschrijven vanaf nu!

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 15 tot 18u, zaterdag tot 17u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info