© Commeyne 2022

Privacy

With by plenso

Team Commeyne, alles voor een sereen afscheid

Het team van Uitvaartzorg Commeyne verenigt vele jaren deskundigheid in alle facetten van het afscheid nemen. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialiteit, maar zal je graag helpen bij al je vragen. Je kan er dus vanop aan dat alle leden van ons uitvaartteam alles in het werk stellen zodat je op de meest serene manier mogelijk je betreurd familielid of vriend kan gedenken.

Adelbrecht Commeyne

Dat Adelbrecht zijn vader zou opvolgen als begrafenisondernemer, was een evidentie. De dood en het daarmee verweven afscheid gingen er met de paplepel in. Er is dan ook niets in de omgang met overledenen of hun familie dat hij nog niet heeft meegemaakt: hij brengt overledenen naar het funerarium en verzorgt ze, plant samen met nabestaanden een passende uitvaart, gaat plechtigheden in de aula voor of begeleidt kerkdiensten, rijdt met onze corbillards, reinigt grafzerken en zoveel meer…


 

Tine Vanhee

Tine is toevallig in de uitvaartsector terechtgekomen, maar dat doet niets af aan haar passie voor het vak. Ze studeerde grafisch ontwerp. Niemand weet dus beter wat stijlvol is. Zij waakt erover dat de rouwartikelen in de winkel eigentijds, elegant en uniek zijn en adviseert je deskundig bij je keuze. Rouwdrukwerk heeft haar al lang zijn geheimen prijsgegeven. Ook het rouwoverleg met nabestaanden of het voorgaan van uitvaartceremonies zijn verantwoordelijkheden die ze sereen ter harte neemt.


 

Davy Delem

Bezige bij Davy ontplooit vele talenten in dienst van Uitvaartzorg Commeyne: als funerair medewerker baart hij overledenen op, als ceremoniemeester begeleidt hij uitvaartplechtigheden, als cateraar verzorgt hij rouwmaaltijden, als docent geeft hij praktijklessen aan toekomstige begrafenisondernemers. “Al van mijn 16de werk ik in de uitvaartsector, uit passie en diepe interesse, om er te zijn voor mensen op het moment dat ze tegen een muur van verdriet en twijfel aanlopen.”


 

Lisa Werbrouck

Na een opleiding tot maatschappelijk assistent ging Lisa werken in haar vaders’ uitvaartbedrijf. Met groeiende interesse en vakkennis begeleidde ze er nabestaanden bij het plannen van uitvaarten, maar na 5 leerrijke jaren liet haar vader de familiezaak over. “Ik vond een nieuwe job, maar miste vooral de voldoening. In 2013 nam ik hier de draad weer op. De wens van de familie of laatste wil van de overledene sereen en correct uitvoeren, een luisterend oor zijn, een vertrouwensband opbouwen, … Het zijn exact die elementen die ervoor zorgen dat ik mijn werk zo graag doe.”

 

Sofie Vanclooster

Sofie startte in 2017 bij Uitvaartzorg Commeyne. Oorspronkelijk was ze enkel verantwoordelijk voor het boekhoudkundige luik en de personeelsadministratie binnen het bedrijf. Intussen heeft ze, dankzij haar grote sociale betrokkenheid, haar rol binnen de firma uitgebreid. Nu begeleidt ze ook de bezoekers aan het funerarium. “Kunnen bezig zijn met cijferwerk enerzijds en heel veel sociale contacten anderzijds, dat is voor mij de gedroomde combinatie”, vindt Sofie zelf.

 

An-Sophie Delepaul

Als parttime thuisverpleegster wordt An-Sophie soms geconfronteerd met een sterfgeval. Als je zo’n overlijden begeleidt, word je extra close met de patiënt en de familie. Die intense band stimuleerde haar om een opleiding tot funerair medewerker te volgen. “Nu kan ik ervoor zorgen dat mensen ook na hun dood hun karakter en waardigheid kunnen behouden. Nabestaanden die tegen je zeggen “Mama ligt daar zo mooi, het lijkt alsof ze slaapt”, dat is pas een beloning krijgen voor je werk!”
 

Benita Michiels

Na een carrière als marketeer koos Benita begin 2021 voor een job bij onze begrafenisonderneming. Dat deed ze na de dood van haar moeder, waarvoor zij zelf de uitvaartplechtigheid uitwerkte. Nu doet ze dat voor ons. “De uitvaart van mijn moeder was een intense ervaring. Het unieke levensverhaal van overledenen optekenen, tijd maken voor de nabestaanden en hun herinneringen ordenen tot een afscheidsplechtigheid die onvergetelijk mooi is, kan mensen helpen bij het rouwproces.”

 

Meer artikels

Roeselare Awards VZW nomineert Rouwcentrum Commeyne voor Nieuwbouw 2021

Wordt het serene uitvaartcentrum van Uitvaartzorg Commeyne, na het kantoor van Notaris Nele...

Een kerstkaart voor iemand in rouw?

Voor wie een geliefde heeft verloren is die eerste kerst vaak bijzonder confronterend, want tal...

Een terugblik op Openbedrijvendag

't is alweer bijna een maand geleden dat ons uitvaartcentrum overspoeld werd door tal van...

Vanaf 29 oktober 2021 opnieuw een mondmasker bij uitvaarten

Vanaf 29 oktober neemt de overheid extra maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus....

Openbedrijvendag: wij doen mee !

Wilde je altijd al eens zien hoe het er in ons nieuwe uitvaartcentrum aan toe gaat?  Dan kan...

Het funerarium en de winkel zijn open van 15u tot 18u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info