© Commeyne 2021

Privacy

With by plenso

Unieke uitvaartlocaties

Iedere mens is uniek, heeft een eigen karakter, eigen voorliefdes en dingen die hij niet leuk vindt. Ieder leven is anders en verdient volgens ons een afscheid dat even uniek is als de overledene zelf was. En toch, de afscheidsceremonie of uitvaartplechtigheid vindt nog te vaak plaats in standaard afscheidslocaties zoals een kerkgebouw, de aula van een crematorium of van een begraafplaats, die je niet of nauwelijks naar je hand kan zetten.

Met de bouw van een gloednieuw uitvaartcentrum met aula’s die heel flexibel en aanpasbaar zijn, geeft Uitvaartzorg Commeyne blijk van een goed oog voor de nieuwe trend naar gepersonaliseerde uitvaartplechtigheden. Onze aula’s kunnen we namelijk helemaal aankleden zoals de nabestaanden (of de overledene zelf) het wensen. Voor zo’n gepersonaliseerd afscheid kunnen we de overledene eren met videobeelden, prachtige fotoprojecties of loepzuivere muziek afspelen. De akoestiek in onze aula’s is optimaal. We hebben ook een vleugelpiano in huis en kunnen dus moeiteloos zorgen voor livemuziek, van operakwartet tot jazzband.

Maar bij Uitvaartzorg Commeyne denken we graag mee met de familie. We gaan niets uit te weg om een alternatieve uitvaartlocatie te vinden die volledig overeenstemt met de persoonlijkheid van de overledene. Die bijzondere afscheidslocaties kunnen variëren van de favoriete stamkroeg van je dierbare tot het bos waar hij of zij regelmatig ging wandelen.

De mogelijkheden met dit soort speciale plaatsen zijn quasi eindeloos. We geven je graag een aantal voorbeelden die je kunnen inspireren tot een uniek en sereen afscheid van je geliefde.

Theater

Was jouw overleden dierbare een theaterliefhebber? Dan kan je overwegen om een theaterzaal af te huren voor een waardig afscheid. Aanvragen voor een uitvaart in het theater krijgen we de laatste tijd wel vaker. Er hangt immers een zo’n prachtige nostalgische sfeer en de akoestiek is nergens beter. Bovendien zijn de foyer en de bar er perfect op voorzien om grote groepen gasten in een korte tijd te voorzien van koffie (of iets sterkers) na de plechtigheid.

Bioscoopzaal

Sleet je overleden papa vroeger zijn al vrije uren in de cinema omdat hij zo van een goede film hield? Misschien kan je dan voor vader een afscheidsfilm maken, boordevol herinneringen in woord, beeld en geluid, en die in een bioscoopzaal vertonen bij wijze van afscheid. Een uitvaartplechtigheid opgevat als een laatste voorstelling kan heel treffend zijn.

Kasteel

Kastelen zijn over het algemeen gelegen op prachtlocaties, omringd door prachtige natuur, in een idyllisch decor van rust en stilte. Een perfect kader dus om er een onvergetelijke gepersonaliseerde uitvaartplechtigheid te organiseren. En die ceremonie kan er meestal zowel binnen als buiten. Zo kan je in één van nostalgische kamers van het kasteel de afscheidsdienst houden en in een andere zaal een hapje en een drankje nuttigen. Als het mooi weer is kun je buiten op het terras plaatsnemen, met zicht op een prachtig aangelegde tuin.

Als je ervoor kiest om de dienst ’s avonds te houden, met de juiste verlichting erbij, creëer je een heel intieme sfeer voor een sereen afscheid.

Boerderij

Een boerderij is misschien niet het eerste waar we aan denken als locatie voor een passende uitvaart, maar, omgeven door unieke bloemen en planten in een oase van rust, is het voor velen juist een ideale plek. Hier staat alles in het teken van een afscheid in gemoedelijke sfeer. De landelijke ligging brengt een sfeer van vrijheid en een huiselijk karakter. De groene omgeving van het platteland biedt een mooi uitzicht voor een waardig afscheid. Parkeerplaats voor de genodigden is over het algemeen ook geen probleem.

Museum

Musea en galerieën openen steeds vaker hun deuren om zalen te verhuren voor speciale gebeurtenissen. Hier kan je afscheid van je cultuurminnende geliefde, omringd door zijn of haar favoriete kunstwerken.

Fabriek of loods

De industriële uitstraling van een fabriek of loods geeft een moderne tint aan de uitvaart. De decoratie kun je ook aanpassen aan de stijl die je voorkeur uitdraagt. Extra mooi wordt het als je sfeerverlichting ophangt of veel kaarsen aansteekt aan voor mooi licht. Door te kiezen voor veel planten schep je een groene sfeer.

Een afscheid thuis

Veel mensen weten niet dat je een afscheid ook thuis kan en mag organiseren. Beeld het je eens in: bloemen uit eigen tuin, zijn of haar favoriete muziek op de achtergrond en eventuele huisdieren die erbij aanwezig zijn. Daarnaast creëren (tastbare) eigendommen als foto’s en herinneringen een hele persoonlijke en intieme sfeer. Heb je een mooie tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om het afscheid bij mooi weer buiten te houden. Je uitvaartverzorger helpt je bij de passende aankleding en catering.

Bos

Ook een bos kan een sfeervolle locatie zijn voor een uitvaartplechtigheid. Bovendien zijn er in Vlaanderen een aantal natuurbegraafplaatsen, waar je ook effectief in het bos begraven kan worden. En bij ons in Roeselare hebben we natuurlijk het Urnenbos van Oekene, een prachtlocatie in het groen.

Afscheid op een boot

Als je overledene verzot was op water, dan is een afscheid op een boot misschien een optie.

In het circus

Voor onze circushelden.

Naast bovenvermelde plaatsen zijn er uiteraard nog tal van andere mogelijkheden. Denk maar aan een park, het strand, je stamkroeg, … Wil jij een unieke locatie voor je eigen uitvaart of die van een dierbare? Wij helpen je graag met de planning en de concrete realisatie ervan.

Meer artikels

Hulp bij rouw

Afscheid nemen en het daaraan gekoppelde verdriet maken deel uit van het leven. We krijgen er...

Bios Urn: herleven als een boom

Heb je er ooit over nagedacht wat er zal gebeuren als je sterft, of wanneer je geliefde er niet...

Je laatste meubel? Een ambachtelijk gemaakte kist

Vele mensen staan er liever niet bij stil, maar als iemand overlijdt, heb je een kist nodig, ook...

Het funerarium en de winkel zijn open van 15u tot 18u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Reinigen van graven is mogelijk, vanaf 50 euro, informeer vrijblijvend.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info