© Commeyne 2021

Privacy

With by plenso

Een overledene thuis opbaren.

Een overledene kan en mag ook thuis worden opgebaard. Dit kan uw begrafenisondernemer voor u regelen. Het wordt echter in deze moderne tijd om hygiënische redenen niet veel meer gedaan. Maar het kan nog altijd en in vele streken is dit nog altijd de gewoonte om de overledene thuis te gaan begroeten.

 

Het meest optimaal is een behandeling van thanatopraxie dat het ontbindingsproces tijdelijk stopt en de overledene een natuurlijke aanblik geeft. Dit om de tijd van de thuisopbaring zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

 

Voor de nabestaanden is het prettig omdat ze de hele dag bij de overledene kunnen zijn. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om in de vertrouwde ‘eigen’ omgeving afscheid te nemen. Verschillende deskundigen zijn van mening dat thuis opbaren een positieve bijdrage heeft in het rouwproces. 

 

Thuis opbaren is mogelijk mits er een gepaste aparte ruimte kan voorzien worden. Het is dan wel zo dat de kamer waar de overledene opgebaard ligt, goed verlucht dient te worden en ook betrekkelijk koel gehouden moet worden.

 

Wanneer een overledene thuis is opgebaard moeten nabestaanden er rekening mee houden dat ze veel mensen over de vloer zullen krijgen die afscheid komen nemen. Men doet er goed aan om na te denken of men een speciale bezoekregeling wil waarbij anderen op bepaalde tijden afscheid kunnen nemen of dat men het juist prettig vindt dat anderen langs komen wanneer ze maar willen.

Het funerarium en de winkel zijn open van 15u tot 18u

Uitvaartzorg Commeyne is lid van Uitvaartunie Vlaanderen, de beroepsvereniging die alle Vlaamse uitvaartondernemers vertegenwoordigt.

Reinigen van graven is mogelijk, vanaf 50 euro, informeer vrijblijvend.

Wij zijn altijd bereikbaar, 7/7 en 24/24.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Commeyne maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info